Završeno 10. Hodočašće obitelji

Radio Mir - Zvučni zapis

Umjesto cvijeća i svijeća, evo za Hodočašće obitelji

 

Teško je pribrati misli i pisati o nečemu što je jako teško, i zapravo nemoguće opisati, jer ove dane duhovne obnove obitelji treba doživjeti...

Ostaje mi neshvatljivo kako to da preko cijele godine ugađaš djeci i pokušavaš ih razveseliti s ovim, i onim, i to veselje traje doslovno 5 minuta ako i toliko, a onda im ponudiš dva dana molitve, i vrućine, penjanja na Krizevac i Podbrdo, dva dana obitelji na okupu, a oni sretni i prezadovoljni prepuni dojmova tijekom cijele godine, dolaze iz godine u godinu.

Kako kaže ona pjesma “Mora da je nešto u tom M(oru)eđugorju”

 

Jest, i mi to znamo, tu je Gospa, tu je otvoreno nebo kroz koje dolazi milost na milost svim onima koji otvore svoja srca i zavape Bogu za pomoć .

Ovo hodočašće nije ništa drugo doli vapaj Bogu roditelja i djece i molba za pomoć u svakodnevnom životu.

Međugorje vraća nadu, Gospa tješi i pomaže shvatiti da nas taru nevolje ali da je Isus s nama i da nismo sami. Ima li ista ljepše od onog osjećaja dok smo još bili djeca, kad smo se zavalili u roditeljsko krilo i bili bez briga... To je Međugorje...

 

Zahvaljujem Bogu na svim onim ljudima koji su na nesebičan način pomogli organizaciju Hodočašća: voditeljima autobusa, vlasnicima autobusa koji su nas prevezli, vlasnicima pansiona koji su nas primili, djelatnicima u Župi koji su se zaista trudili osigurati nam sve potrebno, fra Marinku na podršci, mons. Hoseru na susretljivosti, časnim sestrama u Karmelu u Brezovici koje su molile za sve sudionike i svim onim znanim i neznanim koji su svojom molitvom i žrtvom nosili ovo Hodočašće.

Posebna zahvala ide svim onima koji su novčanim donacijama pomogli da cijena za sve sudionike Hodočašća bude sto niža.

Nećaci pokojnog velečasnog Franje Glasa umjesto cvijeća i svijeća na pogrebu donirali su sav novac za potrebe Hodočašća obitelji.

Samo zajednička žrtva, samo zajednička želja za napraviti nešto dobro drugima, ulog je za milosti koje ne izostaju nikada.

 

Kraljice Mira, moli za nas!