Svjedočanstva
Ivan Sekalec PDF Ispis

Gospi u čast

 Još nekoliko koraka do ostvarenja moga cilja - „Istrčati prvi maraton“.

Od kada sam se počeo baviti trčanjem želja mi je bila ostvariti, za mene kao rekreativca veliki cilj, „Istrčati maraton!“

Zovem se Ivan Sekalec. Imam 35 godina. Trčanjem sam se aktivno počeo baviti prije godinu i pol dana kao član AK-Rudolf Perešin. Motivi bavljenja trčanjem vezani su za održavanje zdravog načina života, pametnog iskorištavanja slobodnog vremena, druženja te upoznavanja novih ljudi, mjesta i gradova u kojima sudjelujem kao natjecatelj. Do sada sam sudjelovao na utrkama od 5km, 7km, 10km i 21km. U mojem dnevniku trka nedostaje mi bilješka: „Istrčao maraton - 42km“.

 

Opširnije...
 
Dragica Vranić PDF Ispis
Image

Berlin: Maratonka Dragica Vranić u pripremama za skoro natjecanje u Međugorju poziva zaljubljenike ove atletske discipline: Dođite da trčimo zajedno Maraton mira!

Pravo je zadovoljstvo u Berlinu susresti našu Imoćanku Dragicu Vranić. A to se može na više mjesta. Primjerice, na netom održanoj Blistavoj noći klasike. Ili u njenom salonu za podologiju gdje se bavi specijalnom medicinskom njegom stopala i nogu. Ili pak na startovima, stazama, i ciljevima berlinskih i inih svjetskih maratona. Sve su to naime, preokupacije ove uporne i vitalne 56-godišnjakinje koja zrači zaraznom, pozitivnom energijom. A ovo posljednje, dakle, maratonske utrke, njena su posebna strast.

Opširnije...
 
Marco Piagentini PDF Ispis
Image

Netko bi možda odmah mogao upitati ... čemu ova priča?

Pa, prvenstveno iz razloga što nikad neću zaboraviti dan kada sam prvi puta čuo za Martaon Mira, točnije 19. svibnja 2007.

Tog dana jedan moj prijatelj nazvao me iz Međugorja rekavši, 'Hej, izgleda da se ovdje održava nekakav maraton...!', na što sam ja odgovorio, 'Molim...?! ...Maraton...? ...Sigurno si nešto krivo čuo... , možda se radi o nekoj manjoj utrci kroz Međugorje, ali baš maraton...? ...Nemoguće...'  Ali bio je uporan, 'Ne, ne... kažem ti da je ovo maraton.....!' i tad mi je postalo jasno da je sigurno u pravu.

I stvarno, bilo je onako kako je i rekao – tog dana održavao se prvi Maraton Mira, a da ja nisam imao pojma o tome. Da sam slučajno saznao za ovaj maraton samo dan prije njegova početka, putovao bih čitavu noć samo da stignem u Međugorje i istrčim ovu utrku.

Opširnije...
 
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image