Zašto? PDF Ispis
Robert Rukavina   
Image

KAKO SU LJUPKE
PO GORAMA NOGE
GLASONOŠE RADOSTI
KOJI OGLAŠAVA MIR...
(Izaija 52,7)

Maraton mira i pomirenja pod motom „Trčimo Gospi!“ organizira udruga Kup Karmel u suradnji s atletskim klubom Dinamo - Zrinjevac iz Zagreba.

Ova športsko - rekreativno - hodočasnička trka trebala bi objediniti športaše i hodočasnike iz različitih sredina, kultura i naroda u manifestaciju promicanja izvornih kršćanskih vrednota: mira, pomirenja, praštanja. Ona bi trebala postati znak i poticaj izgradnji mira i povjerenja na ovim prostorima i šire.

Istovremeno treba razumjeti i poruku „Trčimo Gospi!“. To je jednostavna konstatacija, da čovjek sam iz sebe ne može ostvariti ništa veliko, a pogotovo ne mir i pomirenje, bez Božje pomoći i podrške. Riječi Međugorje i Gospa već su duže vremena postale sinonimom Božjeg poziva ljudima da se pomiruju, da žive mir u svojim srcima, mira sa sobom, s drugim ljudima i s Bogom. Stoga odabrasmo kao cilj maratona Svetište Kraljice Mira u Međugorju, pod čiji zagovor stavljamo čitavu manifestaciju.

A i sama organizacija ovog maratona naš je odgovor na njen poziv od 25.05.2006.: „.....Dječice, tražite i radite svom snagom, da mir pobijedi u vašim srcima i u svijetu....“

O Međugorju, o maratonu i o mjestima kroz koja prolazi biti će još dovoljno riječi i informacija na ovim stranicama.
Želimo svima nama, organizatorima i sudionicima maratona, obilje Božjeg blagoslova, kako bi na kraju manifestacije sa svetim Pavlom mogli uskliknuti: "Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao. Stoga pripravljen mi je vijenac pravednosti kojim će mi u onaj Dan uzvratiti Gospodin, pravedan sudac, ne samo meni, nego i svima koji s ljubavlju čekaju njegov pojavak." (2. Timoteju 4, 7-8)

 
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image